Beschrijving
Land: Italië
Regio: Puglia
Druivenras(sen): Malvasia Nera, Negroamaro, Primitivo
Over de wijn:
Voor deze rode wijn wordt de Appassimento techniek gebruikt. De Malvasia Nera, Primitivo en Negroamaro worden ingedroogd voordat ze geperst worden. De druiven verliezen hierbij veel sap, maar het sap wat overblijft is extreem geconcentreerd, waardoor Paralupi Appassimento van een enorm diepe en complexe smaak geniet. Denk aan diep zwart fruit, welk hand in hand gaat met nuances van drop, pure chocolade, tabak en gulp vanille.
Wijn en Spijs:
De Appassimento is een smaakvolle en zeer geconcentreerde rode wijn. Het hoge smaakgehalte zorgt dat de wijn is opgewassen tegen gerechten vol met aromatische kruiden. Tonen van zwart, rood en steenfruit en kaneel en pruimtabak komen het meest in de wijn naar
boven. Het kruidige gerecht moet daarom wel samengaan met de kameelachtige specerijen van de druif. De wijn past vooral bij kruidige herfstgerechten als stoofpot, wild of kruidig rood vlees. De intense smaken versterken elkaar en zorgen voor een perfecte wijn en spijs verhouding.