Beschrijving
Land: Italië
Regio: Sicilië
Druivenras(sen): Nero d’avola, Nerello Mascalese, Merlot, Cabernet Sauvignon
Over de wijn.
Het aroma is intens en fruitig met geuren van gedroogde pruimen, vosdruiven, gekonfijt fruit en geroosterde noten, eindigend met een vleugje marsepein en amandel.
Gekonfijte noten en geroosterde hints zorgen voor een smaakvolle en sensueel smaken pallet.
Voor de Ammasso worden de beste druiven met de hand geplukt en in kleine kisten van maximaal 5 kg per stuk geplaatst. De druiven worden 4 weken opgeslagen in een fruitkamer waarbij de temperatuur wordt gecontroleerd. De natuurlijke enzymatische processen ontwikkelen de eigenaardige aroma’s en smaakprofielen. Druiven worden voorzichtig behandeld om hun delicate balans te behouden. De wijn rust voor 8-10 maanden in medium geroosterde eikenvaten. Na 4 maanden in de fles begint de wijn zich mooie smaken te uiten.
Wijn en Spijs.
Hartige vleesgerechten, gebakken pasta en rijpe kaas.
- Oogstjaar 2015 – SILVER (IWC)
- Oogstjaar 2015 – Koopgids 2019 (Perswijn)